Att göra ett bra intryck på konferens

Olika typer av konferenser är en återkommande del av många människors vardag i arbetet i Sverige i dag. Att gå på konferens kan vara lite olika för olika människor och vissa tycker att det är väldigt roligt medan andra hellre stannar och arbetar på kontoret om de kan. Men konferenser är likväl ett fantastiskt tillfälle att bland annat knyta kontakter med andra som kan tjäna en senare i karriären. Vilket intryck man gör på andra människor under konferensen är därför väldigt viktigt och att se till att andra får en positiv bild av en kan göra att dörrar öppnas i framtiden. I denna artikel kommer vi därför att lyfta ett antal tips på vad man kan tänka på för att göra ett bra intryck på konferens.

Kläder och skor

När det kommer till kläder och skor vill man i första hand upplevas som seriös. Att välja ett par stiliga skor dam i stället för ett par slitna träningsskor kan till exempel skicka en signal om att man tar sitt arbete på allvar. Ett par snygga damskor kan också göra att man får ett bättre självförtroende och känner sig mer trygg i den roll man har på konferensen och att man därför har lättare att sälja in sig själv när man pratar med andra. Även den övriga klädseln bör självklart vara professionell och ge en seriös framtoning.

Kunskap

En annan sak som är viktig när man är på konferens och vill ge ett gott intryck är att se till att vara påläst på det ämne som konferensen berör. Även om det specifika ämnet kanske inte tillhör ens expertis kan man genom att och läsa på lite innan se till att göra ett intryck som påläst och kunnig. Detta är också en sak som skulle kunna öppna potentiella dörrar i framtiden och bana väg för en framgångsrik karriär.

Lämna ett svar