Innan, under och efter konferensen

Att anordna en konferens är en mycket rolig och spännande uppgift, men det krävs ordentlig planering för att konferensen verkligen ska vara givande och lyckad. En konferens är en fantastisk möjlighet för er att kombinera nytta med nöje och tillsammans utveckla verksamheten och era relationer till varandra.

Att bara säga att man “ska planera” kanske inte beskriver speciellt mycket. De flesta är väl medvetna om att planering är A och O, men vad ska man tänka på innan, under och efter själva konferensen? Det får du svaret på här! Kom ihåg att det kan vara värt att investera lite extra i din konferens. Har du inte de finansiella medel som krävs kan du ansöka om ett snabblån eller företagslån hos Lånakuten.

Innan konferensen

Se till att du är ute i god tid när du ska börja planera inför konferensen. På så sätt har du möjlighet att förbereda dina medarbetare, dig själv, men också själva upplägget. Börja med att ta fram syftet och målet med konferensen. Vad vill du att ni ska kunna uppnå? Planera sedan aktiviteter, lokal, presentationsteknik och upplevelser därefter.

Under konferensen

Under själva konferensen är det viktigt att se till att alla deltagare är så engagerade som möjligt, både i möten, men också i de gemensamma aktiviteter som bokats in. Ju starkare och bättre gemenskap ni har med varandra, desto bättre samarbete och inställning kommer gruppen också att få. Se till att du försöker möta allas frågor och funderingar under konferensens gång. Är det så att du inte har svar direkt, skriv ner och återkoppla längre fram.

Efter konferensen

Släpp inte bara allt när konferensen är klar utan se till att du följer upp med alla dina deltagare. Genom att ta reda på hur de upplevde konferensen kommer du att kunna förbättra eller förändra inför konferenser längre fram. Försök att vara lyhörd och se till så att alla har möjlighet att bidra och yttra sig. Ett bra alternativ är att be deltagarna fylla i ett formulär med frågor, så att även den som är mer tystlåten får möjlighet att bidra med sin upplevelse och göra sin röst hörd.

Lämna ett svar