Effektivisera konferensen

Konferenser och olika sorters events är motiverande och inspirerande för medarbetarna. Att träffas under mer avslappnade former och utbyta idéer och knyta sociala kontakter är mycket givande. Det finns många fördelar med konferenser, men det finns även vissa nackdelar. Bland annat kan det vara ineffektivt och tidskrävande. Därför har vi här sammanställt de bästa tipsen för att effektivisera konferensen.

Digitalisera skrivprocessen

Konferenser handlar mycket om nätverkande och sociala kontakter. Det är ett ypperligt tillfälle att söka nya roller inom företaget eller hitta kontakter som kan leda till spännande jobbmöjligheter. Med hjälp av smarta tjänster som Cowrite är det möjligt att automatisera skrivandet och få klart texter på bara några minuter istället för timmar. Att skriva är svårt, oavsett om det handlar om personliga brev, jobbannonser eller presentationsmaterial på konferensen. Samtidigt är det skrivna ordet mycket viktigt i professionella sammanhang. Med Cowrites teknologi kan du effektivt skriva proffsiga texter utan att tumma på kvaliteten.

Digitalisera delar av konferensen

Vid konferenser och events uppstår mycket dötid i väntan på nästa punkt på agendan. Föreläsningar och workshops varvas med långa pauser vilket ofta är nödvändigt, men samtidigt tidskrävande. Ett tips för att skapa en effektivare konferens är att arrangera delar av den digitalt. Exempelvis kan deltagarna vara med på digitala workshops och seminarier, men senare mötas upp för sociala aktiviteter senare på eftermiddagen eller kvällen. Detta gör även att det är lättare att behålla fokus under dagen och det blir mer avslappnat under kvällstid. Detta sparar mycket tid och minskar även kostnaderna för lokalhyra. Det möjliggör även att ha parallella dagsprogram där deltagarna kan skräddarsy sitt program efter intresse.

Lämna ett svar