Olika miljöer

Att ha en konferens i en annan miljö än den som man vanligtvis arbetar i kan underlätta för de anställda och även ge störst nytta. För högsta möjliga fokus och även för att bli inspirerad för att ta till sig ny information kan det göra enorm skillnad med ett miljöombyte.

En konferens kan ske i ett livligt hotell mitt inne i storstaden eller ute på landsbygden i den härliga naturen. Båda miljöerna kan kännas innovativa och inspirerande beroende på vad den vanliga miljön för de anställda är. Att få komma ut i naturen kan många se som befriande och ge lugn och harmoni. Men att spendera en konferens inne i storstaden kan ge mycket inspiration och tävlingsanda.

Ett bra tips är att vara ute i god tid med att boka och planera en konferens för att den ska ge så mycket nytta som möjligt. Att besöka flera alternativ för konferensen kan vara en bra idé. Samt att tänka igenom en god strategi för hur informationen ska ges ut till konferensens deltagare. Deltagarna ska känna att det är välplanerat och att dagen flyter på som den ska utan onödig dötid eller oplanerade avbrott.

Informationen som ska förmedlas under konferensen är det allra viktigaste fokuset då det är själva anledningen för konferensen. Gå igenom en taktik för hur man på bästa sätt kan få ut information på det mest effektiva sättet. Ett miljöombyte gör väldigt mycket, det kan gynna konferensen att tänka igenom ett program för dagen eller dagarna som ger deltagarna chansen att mötas på andra sätt än hur de vanligtvis möts i vardagen.

Att anordna en konferens utomlands behöver dock inte vara så kostsamt som många kanske tror. Att hyra en lokal på plats i Sverige kan kosta en del, då mat och hotellnätter har ett ganska högt pris i de nordiska länderna i jämförelse med andra länder längre söderut. I samband med allt billigare lågprisflyg och viljan hos hotellägare utomlands att fylla ut hotell under lågsäsong så kan det bli en ren succé prismässigt att bjuda sina anställda till en utlandsupplevelse. Det finns många goda möjligheter att få ner pris och momskostnader genom att se över det alternativet.

Grupp- och gemenskapskänsla är en stor anledning till varför man gärna funderar på att ta konferensen utomlands. Det finns en hel del populära destinationer som inte ligger alltför långt bort då ett långt flyg kan vara besvärligt för en del deltagare. Ett flertal länder i Baltikum har blivit alltmer populära för konferensändamål då det är relativt enkelt att pressa ner priset för både mat och hotell där. Vädret där är milt och behagligt, samt så blir det en annorlunda upplevelse för deltagarna, istället för den klassiska varianten; hotellet nära kontoret.

Lämna ett svar