Teambuilding

Förutom friskvård är så kallad teambuilding något av det viktigaste för ett företag att satsa på. Det är viktigt att skapa en bra gruppkänsla på jobbet och att hela tiden stärka samarbetsförmågan, då grupper och avdelningar på jobbet är sammansatta av många individer som måste lära sig att gemensamt sträva mot uppsatta mål.

Hur kan då ett teambuildingevent se ut? För det första är det viktigt att placera de anställda utanför arbetsmiljön. Se över några olika miljöer och fundera över vad som kan passa just din grupp beroende på årstid och gruppstorlek.

Gemensamma aktiviteter är a och o när du utför teambuilding. Vissa personer är lite tveksamma till aktiviteter så ta en titt på partykungen.se och köp med lite roliga artiklar för att lätta upp stämningen. Det bästa sättet att bli sammansvetsad som grupp är att skratta ihop och det är svårt att hålla sig allvarlig när kollegan har en krokodilmask på huvudet.

Aktiviteter kan vara både teoretiska och praktiska. Det finns många kända test man kan göra för att ta fram till exempel olika personlighetstyper. Det brukar vara uppskattat och skapa livliga diskussioner. Praktiska övningar man kan göra är till exempel att ställa sig i en avgränsad ring där målet är att alla ska få plats och ringen blir mindre och mindre vilket kräver kommunikation och samarbete.

En annan övning som med fördel görs utomhus är att skriva ut företagsnamnet och använda sina kroppar som bokstäver. Det behövs inte många verktyg för en bra teambuilding, en enkel övning kan vara att teamet ska flytta ett gäng tennisbollar från ett ställe till ett annat, utan att använda sig av händer eller armar. Alla övningar som innefattar kommunikation, målsättning, problemlösning och framförallt samarbete är otroligt bra för teambuilding. Försök att få ihop teambuildningdagar åtminstone ett par gånger per år för att fortsätta jobba på och stärka gruppkänslan.

Lämna ett svar