Så anordnar du en lyckad konferens

En konferens är ett perfekt tillfälle för dina kollegor att komma närmare varandra och för företaget att utbyta tankar och idéer. Men det krävs lite planering och eftertanke för att den ska bli lyckat. Börja planera i god tid för att vara säker på att allt faller på plats. Om du är ute i god tid är det dessutom större chans att du får den lokal som är bäst lämpad för konferensen.

Boka den rätta anläggningen för din konferens

En bra lokal är A och O för att din konferens ska bli lyckad. Den bör också avspegla det som är syftet med konferensen. Om du till exempel anordnar en konferens för att ditt team ska bli mer tajta så är det en fördel att hålla eventet utanför er vanliga stad. Det blir en möjlighet att komma bort och rensa huvudet samt få uppslag för nya idéer för samtliga deltagare. Försök att hitta ett charmigt ställe utanför staden där alla kan trivas och ha roligt.

När det kommer till datum så är det ofta en fördel att lägga konferensen på en måndag efter helgen. Då kommer folk att vara utvilade och redo att spruta ur sig idéer. Dessutom är det större chans att den anläggning som du är intresserad av att boka kommer vara ledig.

Gör upp ett tydligt schema och följ det

Det är viktigt att alla som är med på konferensen får ett tydligt schema att förhålla sig till, speciellt när ni är många i gruppen. Börja gärna med en mjukstart där du går igenom allt som ska göras under helgen. Lämna utrymme både för nytta och nöje så kommer du se bäst resultat. När alla har kommit hem igen är det också väsentligt att följa upp eventet och gå igenom vad ni kom fram till.

Lämna ett svar