Så håller du en coronasäker konferens

Även om det mesta går att göra digitalt idag kan det finnas tillfällen då du vill mötas med kollegor eller affärspartners. Många hotellanläggningar erbjuder fortfarande möjligheten att boka in konferenser med noggrannare säkerhetsåtgärder. Du kan även hitta en egen lokal och coronasäkra den på egen hand. Det handlar till exempel om att möblerna ska stå glest så att du och de andra deltagarna sitter på bekvämt avstånd. Det är inte heller så vanligt att det serveras någon form av buffé. Dessutom så har många anläggningar utökade städrutiner för att det ska bli så säkert som möjligt.

Införskaffa all den utrustning som krävs

Om du själv ansvarar för eventet och den utrustning som krävs är det viktigt att du tänker coronasäkert. Hos Fröbergs kan du beställa en mängd kontorsutrustning och även handsprit. Vi vet alla hur viktigt det är att tvätta händerna och använda handsprit i dessa tider. Därför kan du beställa tillräckligt och ställa ut dessa på strategiska platser. Du kan även beställa särskilda dispensers så du kan hänga upp dem på väggen, till exempel på toaletten eller vid entrén. Det är viktigt att dina deltagare känner sig trygga under eventet i alla lokaler som ska användas.

Om du bokar ett konferenshotell eller liknande

Känner du att du inte har tid eller orken att stå för lokalen själv kan du så klart boka ett hotell eller någon annan typ av konferensanläggning. Då är det viktigt att du först läser igenom hur arrangören tänker kring corona och om de har några extra rutiner. De flesta arrangörer låter dig själv välja hur du vill utforma själva möteslokalen. Se till att det är ordentligt med avstånd mellan platserna och att folk inte sitter för tätt inpå varandra. Det är också bra om det finns luftkonditionering i rummet eller möjligheten att vädra, för att få in ny luft i rummet.

Många arrangörer av konferenser har dessutom mycket striktare städrutiner som måste följas till punkt och pricka. Det kan till exempel innebära att ett konferensrum städas flera gånger om dagen samt alla allmänna utrymmen. När du ringer och bokar konferensen är det en god idé att gå igenom allt med en mötesbokare så du får en klar bild över hur du kan garantera en coronasäker konferens.

Finns det möjligheten att hålla konferensen utomhus?

Det har visat sig vara betydligt mindre risk att bli smittad utomhus i jämförelse med inomhus. Nu när våren är här och sommaren står för dörren kan det vara värt att kolla upp möjligheterna att hålla konferensen utomhus. Om det är en 1-dagarskonferens som är målet så borde det inte alls vara omöjligt. Då kan ni hålla till på en större yta och se till att allt görs på ett smittsäkert sätt. Det finns många vackra ställen runt om i landet som passar perfekt för en konferens. Det bästa är om det hålls i närheten så alla kan ta sig dit utan att resa för långt.

Lämna ett svar